29 Temmuz 2011 Cuma

Dost Kazığı

    Dost dediğin kara günde belli olur. Sen mutluyken, zenginken, bi sıkıntın yokken herkes sana dosttur. Mühim olan senin sıkıntını giderecek hiç olmadı hiçbir haltını toparlayamadı senin yanında durup her zaman arkanda olduğunu hissettirecek insanı bulmak. Buldun mu? Var mı? O zaman iyisin. Dostun kötü gününde yanında olacak demektir. Borcunda, harcında, sıkıntında, hastalığında, durduk yere depresyona girdiğinde, aşk acısı çektiğinde yanında olup seni rahatlatacak destek sağlayacak. Ya ikiniz de aynı durumdaysanız. Ya da ikiniz de aynı anda aşk acısı çekerseniz?? İşte asıl dostluk orada belli oluyor. Nasıl mı? Anlatıyorum sabret. 

Eğer arkadaşın aşk acısı çekmiyorsa sana en iyi yöntemlerle gelecek ve seni bu illetten kurtaracaktır. 'Böyle yapma bak eğer yaparsan çok daha kötü olursun, hayııır onu aramamalısın. Ne yani kendini rezil mi edeceksin? Dur sakin ol o sana gelecek. Eminim gelecek yok gelmedi diyelim gelmesin sana erkek mi yok alla allaa. Taktığın adama değer mi?' gibisinden cümleler sıralayacak az da olsa rahatlatacak. Kafanı oyalayacak planlar yapacak. Hiçbir şey yapamadı seni kuaföre gitmekten uzak tutacak. Bilirsin biz kızlar canımız sıkıldığında hemen soluğu kuaförde alırız. Yanlış kararlar verip sonradan pişman oluruz. Dostun senin durumunda değilse seni o yanlış kararlardan uzak tutacaktır.

Ama o da aynı durumdaysa?? Durum biraz daha fena bir hale gelebilir, daha beter olabilirsin. O kendisinin yapmak için deliye döndüğü ama bir türlü cesaret edip yapamadığı herşeyi sana yaptırabilir. 'Ara onu al hıncını evet evet ara ve konuşmasına bile izin vermeden içinden gelen her şeyi söyle bağır çağır küfür et kapat' diyebilir. Senin aklına ''Lan madem çok biliyorsun sen yapsana dediklerini!' demek aklına bile gelmez. Çünkğ o senin bunca yıllık arkadaşındır. En kötü anında yanında olan odur. Senin kafanı rahatlatan, derdini dinleyen arkadaşındır. e haliyle dediğini yaparsın. 
Çevirirsin numarayı. Açar. ''Alo?'' Bi iki saniye tutukluk yapabilir. Eski sevgilinin sesini duyup beynin boşalır ama bir iki saniye içinde kendini toparlayıp 'Vay sen beni o şırfıntı için nasıl bırakırsın'' dersin. Bu giriş cümlesi kızın namusunu (!) özetlersin. Sıra fiziğine gelir. '' Beni bıraktığın o koca götlü selülit yığınına sarılmak nasıl bir duygu ha söylesene! Benim hiç selülitten sevgilim olmadı. Profesyonel fotoğraf makinesiyle çekilen fotoğraflara mı aldandın. Ninem bile Paris Hilton'un kopyası gibi gözüküyor o makineyle'' Sıra oğlanın zekasını yorumlamaya gelir. ''Senden bir halt olmazmış bu hareketin ile kendini kanıtladın geri zekalıııı! Hayvansın sen öküzsün öküz'' Şimdi egonun nasıl tavan yaptığını görelim. ''Sen benim tırnağımı haketmiyorsun. Benim gibisini spot ışıklarıyla arasan uydudan baksan bulamazsın.'' Ama hep onu kötülemek de olmaz. Senin de hataların vardır onları da söylersin tabiki söyle yavrum söyle. ''Ama bende de hata var. Körmüşüm ben kocaman bir körmüşüm. Senin nasıl bir hayvan olduğunu görememişim'' Arkadaşına bakıp aklına bir şeyler daha gelir. ''Ama salaklık bende! Gül gibi arkadaşım söylemişti piçtir o güvenme demişti ben dinlemedim onu ahh keşke dinleseydiiim!'' Karşılıklı birbirinize öpücük atarsınız. Kocaman bir sessizlik olur. Oğlan daha neye uğradığını anlamadan bir hıçkırık sesi çıkar ağzından. Ardından foşş diye bir ses. ''Burnum aktı kusura bakma rahatladım ne bok yersen ye'' deyip telefonu kapatırsın. Sonuç o çocuk tamamen gider, sen ezik biri damgasını yer ve daha beter bi hale gelirsin. Arkadaşın başkasıyla çıkmanı da önerebilir. Yine dinleyip çıktığın çocuğu kullanıp işin bitince yani çocuk çorap kıvamına gelince bitirirsin. Olan o zavallıya olur vicdan azabı çekersin. Ya da çıktığın çocuğa bağlanıp o çocuk seni terk ettiğinde ikinci vurgunu yiyip hayattan soğur yine aynı hale gelirsin. 2. bir ya da daha. Mutluluğu onda bulabilirsin.,


Uzun lafın kısası: Arkadaşlık gerçekten çok önemli. Arkadaş seni rezil de eder vezir de birazcık uyanık olmakta fayda var. Atalarımız onca sözü laf olsun torba dolsun diye söylememiş. Adamlar bir şeyi biliyorlar da söylüyorlar.


Yazının şarkısı: Sonsuza kadar yanında olacağım arkadaşlar bunun içindir.   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder